Hulp waar en
wanneer u
deze nodig heeft.

De Merwelanden staat met een enthousiast team op een positieve en respectvolle manier voor u klaar om u de hulp te bieden die u nodig heeft. Van het vervangen van een lampje tot personenalarmering en het knippen van uw haar. U kunt een goede maaltijd nuttigen in de sfeervolle brasserie De Ontmoeting of deze bij u thuis laten bezorgen. Zelfs aan uw gasten is gedacht; zij kunnen gebruikmaken van een logeerkamer. Het uitgebreide pakket aan diensten maakt het mogelijk dat u veilig kunt wonen en de regie over uw eigen leven kunt houden. Nu u een jaartje ouder wordt, verdient u het om goed geholpen te worden.

Vitaliteit

Gezond bewegen
Zeker als u ouder wordt, is het van groot belang zo vitaal mogelijk te blijven. Onze beweegcoaches begeleiden u hierbij en brengen zo een gezond leven dichterbij. Lekker bewegen helpt om mobiel te blijven, heeft een positief effect op het voorkomen van een groot aantal aandoeningen, zorgt voor een goed humeur en brengt u in contact met anderen.

Voor het werken aan uw conditie, kracht en lenigheid kunt u gebruikmaken van de fitnessfaciliteiten binnen De Merwelanden en de buitenfitnesstoestellen aan de Haringvlietstraat.

Onze wijkverpleegkundigen verzorgen om de week, op woensdag, een gratis gezondheidsspreekuur. U kunt hier onder andere glucose-, bloeddruk- en cholesterolmetingen laten verrichten.

Lees hier de 10 tips voor bewegen voor ouderen.

Geestelijke verzorging

 

Geestelijke verzorging is beschikbaar voor alle bewoners van De Merwelanden, katholiek of protestant, praktiserend of niet (meer) praktiserend, gelovig of niet (meer) gelovig. Geloof kan ter sprake komen in de gesprekken met de geestelijk verzorger, maar dit hoeft niet zo te zijn. Belangrijk is dat de gesprekken gaan over die onderwerpen, die voor u belangrijk zijn. De geestelijk verzorger heeft kennis met en ervaring in het omgaan met levensvragen, zoals Hoe kan ik omgaan met mijn ouder worden en met mijn afhankelijkheid?, Hoe moet het nu verder met mij? Heb ik de juiste keuzes gemaakt in mijn leven? De gesprekken verlopen altijd open, onbevangen en zonder oordeel.

De Merwelanden is van oorsprong een katholiek huis. Wij verzorgen nog regelmatig kerkdiensten in onze kapel. Ook is er regelmatig een hervormde en een oecomenische kerkdienst. 

 

 

Winkels, kapsalon en pedicure

Alles binnen bereik
Even naar het winkelcentrum op en neer om boodschappen te doen is bij het ouder worden vaak niet meer vanzelfsprekend. Voor de dagelijkse boodschappen, tijdschriften, bloemen of een leuk cadeautje hoeft u De Merwelanden niet te verlaten. In onze winkel vindt u een assortiment dat is toegespitst op onze cliënten en bezoekers.
Daarnaast hebben wij ook aan uw persoonlijke verzorging gedacht. Zo heeft onder andere de bekende Dordtse kapsalon Van Pelt een vestiging in De Merwelanden, is er een pedicure en komt er maandelijks een schoonheidsspecialist langs. In de winkel Cockies & Mokkies kunt u tweedehandsspullen kopen. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de stichting Vrienden van De Merwelanden.

Huishoudelijke hulp

Fris wonen
Heeft u huishoudelijke hulp nodig? Dan kunt u contact opnemen met De Merwelanden. Zowel zonder indicatie als met een Wmo-indicatie (Wet maatschappelijke ondersteuning) of met een Dienstencheque kunnen we huishoudelijke hulp verlenen: schoonmaken, opruimen, de was verzorgen, boodschappen doen en ramen zemen. 

Dienstencheque Drechtsteden
Met de Dienstencheque koopt u voordelig huishoudelijke hulp in voor slechts € 6,50 per uur. Dit bedrag is niet afhankelijk van uw inkomen. Hulp bij het huishouden kost eigenlijk € 23,00 per uur. De Drechtsteden betalen de rest van het bedrag. 

Voor wie is de Dienstencheque is bedoeld?
Voor iedereen die 75 jaar of ouder is of een Wmo-indicatie heeft.

Aanvragen Dienstencheque
U kunt de Dienstencheque aanvragen bij de Sociale Dienst Drechtsteden. Onze klantenservice kan u hierbij helpen.

Brasserie De Ontmoeting

Eten en ontmoeten
Onze sfeervolle brasserie De Ontmoeting is het hart van De Merwelanden. Zowel bewoners als bezoekers, zijn iedere dag welkom van 09.00 uur ’s ochtends tot 21.00 uur ’s avonds. De brasserie biedt een wekelijks wisselend menu en weekaanbiedingen. Op de kleine kaart staan extra gerechten die u kunt bestellen, zoals salades, broodjes, pannenkoeken, gebakjes en snacks. Indien gewenst kunnen we de maaltijd ook voor u inpakken, zodat u deze mee naar huis kunt nemen.

Wasgoedservice

Schoon en fris
U kunt ondersteuning vragen bij de verzorging en het strijken van de was. Ook het halen en brengen van de was behoort tot de mogelijkheden. Onze medewerkers van de linnenkamer informeren u graag over de mogelijkheden en de tarieven. Heeft u een indicatie voor zorg met behandeling, dan gebeurt het wassen van het bedden- en linnengoed op kosten van De Merwelanden. De verzorging van het persoonsgebonden wasgoed is voor rekening van de cliënt.

Personenalarmering

Een veilig gevoel
Met personenalarmering van De Merwelanden heeft u de zekerheid van hulp dichtbij, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Deze service van De Merwelanden is er voor u als u hulp nodig heeft als zich een vervelende situatie voordoet. Dit geeft u en de mensen om u heen een veilig gevoel. 

Met een halszender kunt u, met één druk op de knop, overal in uw appartement alarm slaan. U kunt zo direct met een verzorgende spreken en uw probleem of klacht vertellen. Indien nodig komt een verzorgende binnen 15 minuten bij u langs. Bent u niet in staat om te spreken of reageert u niet, dan komt de verzorgende altijd naar u toe.

Klusservice

Alles op orde
Onze huismeesters helpen u graag bij het ophangen van een schilderij of bijvoorbeeld bij het vervangen van een deurkruk, een lamp of een kraanleertje. Voor aanvang van de werkzaamheden geven zij precies aan welke werkzaamheden door De Merwelanden worden vergoed en welke werkzaamheden u zelf dient te vergoeden.

Wij helpen u graag. Neem gerust contact op.

Bij de klantenservice van De Merwelanden kunt u terecht met al uw vragen over wonen, zorg, welzijn en dienstverlening. Ook kunnen we u helpen bij het aanvragen van uw indicatie. Wij beantwoorden uw vragen graag en vinden het prettig u te ontmoeten.