de-merwelanden-mantelzorgers-1022x477-2-2-1

Mantelzorgers

Mantelzorg

Zorgen doen we samen met u!
U bent als mantelzorger van groot belang voor de cliënt. De Merwelanden stelt het dan ook zeer op prijs als onze medewerkers kunnen samenwerken met mantelzorgers bij het verlenen van de zorg. Daarom vragen de medewerkers naar uw wensen en mogelijkheden om mantelzorg te verlenen, zowel qua tijd als qua vaardigheden. De afspraken nemen we op in het zorgleefplan van de cliënt.

Ondersteuning van mantelzorgers
De Merwelanden ondersteunt u bij deze belangrijke taak door de website carenzorgt.nl. Met behulp van carenzorgt.nl kunt u als familielid of vriend van onze cliënt de zorg op eenvoudige wijze organiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld makkelijk onderling afspreken wie er meegaat naar de arts of communiceren hoe uw bezoek is verlopen.

Om u in staat te stellen om de mantelzorg zo goed mogelijk uit te voeren, biedt De Merwelanden trainingen en workshops aan, evenals informatieve bijeenkomsten. Bijvoorbeeld over omgaan met mensen met dementie.

Ook op individueel niveau wordt ondersteuning geboden die aansluit bij uw situatie. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld leren om iemand steunkousen aan te trekken, oogdruppels toe te dienen of bloedsuikerwaarden te bepalen.

Even geen zorgen

Respijtzorg in De Merwelanden
Zorgen voor een familielid of naaste kan zeer intensief zijn. Soms is het nodig om een moment van rust en tijd voor uzelf in te lassen. Bijvoorbeeld omdat u een dagje weg wilt of een afspraak buitenshuis heeft. Dan is het fijn om te weten dat uw familielid of naaste in goede handen is en u met een gerust hart tijd voor uzelf kan nemen.

De Merwelanden biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen, bijvoorbeeld in dagbesteding of een verblijf in ons zorghotel. Dat kan incidenteel zijn, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, of structureel een dagdeel of enkele dagdelen per week of maand. Door met u in gesprek te gaan over de vereiste zorg en/of medicatie, kunnen we samen tot een afgestemde invulling komen die ervoor zorgt dat u uw naaste met een goed gevoel aan De Merwelanden kunt toevertrouwen. Onze klantenservice informeert u graag over de mogelijkheden en vergoedingen.